MeggyBor
Ecet
A
MeggyBor Ecet nagyon egyedi kiegészítője lehet salátához kínálva, vagy levesek
fűszereként, de nem csak gasztronómiai élvezetek köszönhetőek ennek a
kiemelkedő hatóanyag tartalmú gyümölcs nedűjének, hiszen számtalan egyéb
gyógyhatása is ismeretes.
A
meggy általános gyógyhatásai a természetgyógyászok, orvosok,
táplálkozástudományi szakemberek és a fitomedicina művelőinek tapasztalatai
alapján a következők. Ásványianyag-tartalma révén vértisztító, a kálium,
kalcium és más ásványi anyagok erő-sítik a szívizom működését, megszüntetik a
szívritmus-elégtelenséget. Köszvény elleni hatása a káliumnak köszönhető. Érbetegségek
ellen is hasznos, lúgosító hatásával újra megnyitja a kapilláris ereket.
Gyulladáscsökkentésre azért válik be, mert bioaktív anyagai gátolják a
gyulladásért felelős ciklooxigenáz enzimet. A gyümölcssavak serkentőleg hatnak
a bélmozgásra, B-vitamin- tartalma segíti a kiegyensúlyozott emésztést, ezen
kívül jó hatású az idegrendszerre is. Meghűléskor az A- és C-vitamin, valamint
a savas közeg háttérbe szorítja a vírusokat.
Ismert a meggylé kiváló hatása izomláz ellen, valamint vírusölő és
antibakteriális tulajdonsága. Levét a gyógyszergyártásban is használják, mert
segíti a hatóanyagok jobb felszívódását.A gyümölcsbor ecet jó hatással lehet a
vércukor szintre, csökkentheti a vér LDL koleszterin és triglicerid szintjét és
segíthet az elhízás ellen.