Cherry ecet kémcsőben

MeggyBor Ecet

A MeggyBor Ecet nagyon egyedi kiegészítője lehet salátához kínálva, vagy levesek fűszereként, de nem csak gasztronómiai élvezetek köszönhetőek ennek a kiemelkedő hatóanyag tartalmú gyümölcs nedűjének, hiszen számtalan egyéb gyógyhatása is ismeretes.

A meggy általános gyógyhatásai a természetgyógyászok, orvosok, táplálkozástudományi szakemberek és a fitomedicina művelőinek tapasztalatai alapján a következők. Ásványianyag-tartalma révén vértisztító, a kálium, kalcium és más ásványi anyagok erő-sítik a szívizom működését, megszüntetik a szívritmus-elégtelenséget. Köszvény elleni hatása a káliumnak köszönhető. Érbetegségek ellen is hasznos, lúgosító hatásával újra megnyitja a kapilláris ereket. Gyulladáscsökkentésre azért válik be, mert bioaktív anyagai gátolják a gyulladásért felelős ciklooxigenáz enzimet. A gyümölcssavak serkentőleg hatnak a bélmozgásra, B-vitamin- tartalma segíti a kiegyensúlyozott emésztést, ezen kívül jó hatású az idegrendszerre is. Meghűléskor az A- és C-vitamin, valamint a savas közeg háttérbe szorítja a vírusokat.
Ismert a meggylé kiváló hatása izomláz ellen, valamint vírusölő és antibakteriális tulajdonsága. Levét a gyógyszergyártásban is használják, mert segíti a hatóanyagok jobb felszívódását.A gyümölcsbor ecet jó hatással lehet a vércukor szintre, csökkentheti a vér LDL koleszterin és triglicerid szintjét és segíthet az elhízás ellen.

0 Ft